Вересень 15, 2017

Стілець Buffalo від дизайн-бюро Svoya Studio був відзначений в огляді CNN, як один з 10 найбільш цікавих об'єктів, а в головній статті французького Le Figaro, присвяченій цій події, серед 8 найкращих предметів величезної виставки виявився диван Tao українського дизайнера Павла Вєтрова для MODI, раніше вже відзначений найпрестижнішою світовою дизайн-премією Red Dot 2016. Це свідчить тільки про одне: український предметний дизайн прискореними темпами проходить еволюцію, наздоганяючи європейських колег, і рухається в актуальному напрямку

Показово також те, що, на відміну від розрізненних дизайнерів з пострадянського простору, які представляють або себе, або свою студію, український дизайн грає «командно» і показує практично національну експозицію. Крім головного павільйону, в якому представлені експонати  десятків молодих дизайнерів з усього світу, виставка 12 українських предметних дизайнерів демонструвалась також в Українському культурному центрі в Парижі.

Враховуючи загальний фон величезної виставки Maison & Object, в рамках якої проходить паризький Тиждень Дизайну, концепція українського проекту «Трансформація» виявилася  в тренді. За задумом організаторів Анастасії Білецької, Оксани Шевченко і Ольги Богданової, український проект демонструє безперервний процес, як дизайн постійно змінює оболонку предметів, прагнучи до найбільш яскравого її прояву. Або навпаки тяжіє до спрощення, намагаючись знайти ідеальну форму,  позбавлену від усього зайвого.

Це дуже актуальний напрямок розвитку дизайнерської думки. Адже сьогодні дизайнери не тільки вирішують певні проблеми і задачі, але і прагнуть надати сучасній людині нові можливості. Можна використовувати ідеї для створення свого бізнесу, наприклад, дизайн прикрас. Сучасні об'єкти дизайну можуть не тільки трансформувати середовище проживання сучасної людини, але і її світовідчуття. Український предметний дизайн бурхливо розвивається в руслі цього світового тренду.

Валерій та Катерина Кузнєцова (decorkuznetsov) разом з дизайнером світла Миколою Каблука (Expolight) створили світлову інсталяцію «Пульс життя», використовуючи в якості основи інсталяції свою розробку - ресайклінг-істота «Entity».

«Пульс життя», - це дійсно вражаючий світлозвуковою об'єкт, пульсуючий всередині світловими джерелом, як інопланетна форма життя. Микола Каблука і Expolight ArtGlass представили світлову інсталяцію «Глибина». Дніпровські дизайнери з SVOYA Studio показали стілець «BUFFALO», виготовлений на виробництві D-borisov. Меблевий бренд нового мислення MoDi презентував переможця Red Dot Design Award 2016 року - диван Tao, розроблений Павлом Вєтровим. Слава Балбек демонстрував трансформацію дизайн-мислення в стільці BB0 з персональної колекції дизайнера - BB.

інформація з ресурсу www.hochu.ua

MoDi, 2024. Всі права захищено.
Розроблено маркетинговим агенством e-client.online